Szakmai konferenciák, előadások

Irodánk munkatársai rendszeresen tartanak szakmai előadásokat konferenciákon, amelyek vagy Irodánk szervezésében vagy más konferenciaszervező társaságokkal együttműködésben kerülnek megrendezésre.

A legfontosabb konferenciáink, 2008 – 2015:

 

2015. április 16. A Lengyel Köztársaság Nagykövetsége szervezésében, a VIII. Lengyel-Magyar Építőipari Konferencián, mely a 2015-ös Construma Építőipari Szakkiállítás keretében került megrendezésre Dr. Balázs Tamás, vezető ügyvéd előadást tartott „Magyar építőipari jog és a FIDIC szerződési feltételek” címmel.
2015. március 19. Az É+L Kongresszus- és Kiállításszervező Kft., szervezésében „Webáruházak, webshopok és webpraktikák” III. országos konferencián Dr. Balázs Tamás, vezető ügyvéd és Dr. Balogh Mónika, jogász tartottak előadást „Új kockázatok és lehetőségek az Általános Szerződési Feltételek alkalmazása során, különös tekintettel az új Ptk.-ra” címmel.
2015. február 26. A budapesti Lengyel Nagykövetség rendezésében lengyel partnerirodánkkal, a Mikulski és Wspólnicy Ügyvédi Irodával együttműködésben, a lengyel kollégákkal közösen előadást tartottunk „Lengyel üzleti jog magyar vállalkozóknak” címmel a budapesti Lengyel Nagykövetség szemináriumán.
2015. február 25. Dr. Balázs Tamás irodavezető ügyvéd Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségének meghívására tartott előadást A FIDIC-szerződések és a magyar jog, valamint a FIDIC-szerződések magyarországi alkalmazásának legfontosabb aspektusai témában.
2014. június 24. Irodánk két munkatársa, Dr. Balázs Tamás irodavezető ügyvéd és Dr. Mészáros Péter 2014. június 24-én Krakkóban egy oktatási program keretében tartott előadásokat a magyar és lengyel kereskedelmi, üzleti viszonylatban leggyakrabban alkalmazott jogszabályokról és a vonatkozó joggyakorlatról. A program szervezője az EuCham, A Krakkói Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az irodánkkal közösen együttműködő lengyel partneriroda, a Mikulski i Wspólnicy Ügyvédi Iroda volt.
2014. május 29. Az ÉVOSZ és a Magyar Ingatlan-Gazdálkodók Szövetsége szervezésében a Változó szabályok, változó piaci körülmények az építőiparban konferencián irodánk képviseletében Dr. Balázs Tamás irodavezető ügyvéd tartott előadást A FIDIC-szerződések és a magyar jog, avagy a FIDIC-szerződések magyarországi alkalmazásának legfontosabb aspektusai témában.
2014.március 19. Az É+L Kongresszus- és Kiállításszervező Kft., szervezésében „Webáruházak, webshopok és webpraktikák” II. országos konferencián Dr. Balázs Tamás tartott előadást az élelmiszeripari termékek, étrend kiegészítők, kozmetikumok forgalmazásának jogi hátteréről.
2012. június-szeptember Ügyvédi Irodánk ügyvédei több cégnél tartottak 6 órás munkajogi előadást és tréninget a 2012. július 01-jén hatályba lépett új Munka Törvénykönyvéről.
2012. június 5. Münchenben Magyarország berlini Nagykövetsége,  szervezésében befektetési konferencia került megrendezésre az ingatlan- és az építési szektorra fókuszálva. A konferencián Dr. Balázs Tamás ügyvéd a magyarországi ingatlan- és építési szektor jogi szabályozásáról. A konferencián előadást tartottak még  a Tebodin Hungary Kft., valamint az M27 Absolvo Consulting Kft. képviselői.
2011. november 10. Lengyel-Magyar Üzleti Együttműködés Konferencia az EuCham (European Chamber) szervezésében „Beruházások jogi háttere Magyarországon” címmel Budapesten. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás tartott angol nyelvű előadást az M & A tranzakciókról és a gazdasági társaságok tagjai közötti magánjogi jogviszonyok szabályozási lehetőségeiről.
2011. október 18. Nemzetközi konferencia „Beruházási lehetőségek az építőipari szektorban Magyarországon és Lengyelországban” címmel a Foment del Treball Nacional szervezet (Katalán Vállalkozók Szövetsége), a Madridi Magyar Nagykövetség, és a Madridi Lengyel Nagykövetség közös szervezésében Barcelonában a Tebodin Hungary Kft.-vel közösen. A konferencián  Dr. Balázs Tamás ügyvéd tartott előadást spanyol nyelven „Jogi áttekintés a magyarországi építőipari szektorról” címmel.
2011. június 08. Nemzetközi konferencia „Befektetési lehetőségek Magyarországon és Lengyelországban az építési szektorban” címmel a Magyar Köztársaság Nagykövetsége, a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége, a Spanyol Építési Vállalkozók Konföderációja, a Spanyol Ipari Vállalkozók Konföderációja, valamint a spanyol Ipari, Kereskedelmi és Turisztikai Minisztérium közös szervezésében Madridban. A konferencián Dr. Balázs Tamás irodavezető ügyvéd tartott előadást spanyol nyelven a magyarországi ingatlanfejlesztési és építési beruházások jogi alapfeltételeiről, különös tekintettel a zöldmezős beruházásokra, valamint a magyar építési jog és a FIDIC-szerződések összefüggéseire.
2010. szeptember 29. Építőipari jogi tréning Ügyvédi Irodánk szervezésében Budapesten a legújabb jogszabályváltozásokról.
2010. szeptember 09. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében tartott konferencia „A magyar építési jog aktuális kérdései” címmel Budapesten.
2010. június 09. Konferencia Budapesten az ITD Hungary Zrt. és a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége szervezésében a magyar-lengyel gazdasági kapcsolatokról az építőipar és a konzorciumok alapítása terén. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás tartott előadást a konzorciumok tagjai közötti szindikátusi szerződésekről.
2010. május 27. A Jogi Fórum Budapesten tartott „Építésügyi Fórumot” a magyar építőipari jogszabályok változásairól. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás ismertette a legfontosabb módosításokat az építési jog terén, különös tekintettel a változások hatására az építőipari gyakorlatban.
2010. április 20. Konferencia az ITD Hungary Zrt. és az Európai Regionális Fejlesztési Alap szervezésében Pozsonyban „A magyar-szlovák kis- és középvállalkozások együttműködésének támogatásáról”. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás tartott előadást a magyarországi cégalapítási és munkajogi kérdésekről
2010. április 15. Építőipari konferencia a Lengyel Követség rendezésében Budapesten. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás tartott előadást a magyar építőipari jogról.
2010. március 23. Építőipari konferencia német nyelven az Osztrák Követség rendezésében Budapesten. Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás és Dr. Homik Katalin tartottak előadást a magyar építőipari jog új szabályairól
2010. február 23. A budapesti Joint Veture Szövetség által rendezett konferencia a magyar külkereskedelem aktuális kérdéseiről. Ügyvédi Irodánk részéről Dr. Balázs Tamás beszélt a külkereskedelem jogi vonatkozásairól
2009. május 28. Élelmiszeripari termékek, étrend-kiegészítők és kozmetikumok forgalmazásának magyarországi jogi hátteréről (magyar nyelvű üzleti délután )
2009. május 08-09. „Baurecht in Osteuropa” (német nyelvű előadás, Deutscher Anwaltverein által szervezett „Baurecht in Europa” című konferencia, Hotel Gellért, Budapest)
2009. március 26. Szlovák-Magyar Befektetési Konferencia (szlovák-magyar nyelvű előadás a zöldmezős beruházásokról, Szlovák Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, Budapest)
2009. március 19. A környezetvédelmi jog aktuális kihívásairól (magyar nyelvű üzleti délután, )
2008. november 19. Lánctartozások az építőiparban (magyar nyelvű munkareggeli, Hotel Corvinus Kempinski, Budapest)
2008. október 30. Építőipari jog nemzetközi kitekintéssel (magyar nyelvű előadás, Szlovák Köztársaság Nagykövetsége, Budapest)
2008. június 04. Az építőipari szerződések (magyar nyelvű előadás, Építőipari Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ))
2008. április 11. Magyarországi cégalapítás (magyar nyelvű előadás, Szlovák Köztársaság Nagykövetsége, Budapest)
2008. február 01. Építőipari Vállalkozók Szervezetének (ÉVOSZ) Konferenciája (magyar nyelvű előadás az építőipari jogról, Sopron)