Cégek és befektetések világa

Szolgáltatások befektetőknek Közép-Európában

Ügyvédi irodánk a létrehozója és magyar tagja a közép-kelet-európai ügyvédi szervezetnek az EAST LEGAL TEAM EGE-nek. Ennek eredményeként – együttműködésben a közép-kelet európai kollégákkal – összehangolt szolgáltatásokat tudunk nyújtani Magyarországon és a közép-kelet-európai országokban befektetőknek.

Cégügyek, követelésbehajtás

Nagyon fontos cégalapításkor a megfelelő társasági forma megválasztása, majd az új cég megfelelő szerződéseinek a kidolgozása. Ügyvédi irodánk a fenti feladatokat minden esetben az ügyfél igényeire szabottan végzi. A ki nem fizetett követelések nagy része megfelelő szerződéses biztosítékokkal megelőzhető; ha ilyen mégis előfordul, nagy hangsúlyt kap a követelés érvényesítése megfelelő formájának kiválasztása.

Jogi és pénzügyi audit (due diligence)

A cégek felvásárlása, egyesülése, szétválása során kiemelkedő jelentőségű a minden részletre kiterjedő jogi és pénzügyi audit (due diligence). Az elmúlt évek során a velünk együttműködő könyvvizsgáló céggel nagy tapasztalatra tettünk szert a különböző jogi kultúrával rendelkező befektetők ilyen jellegű megbízásai során.

Humánerőforrás management

A cégek működése során az egyik legfontosabb kérdés a jól képzett munkatársi állomány.  A partnercégeink révén történő kiválasztást követően elkészítjük az adott pozícióra szabott munkaszerződést, a szükséges belső munkáltatói utasításokat, szabályzatokat, közreműködünk az üzemi tanács létrehozásában.